32e Zeeuwse Tour- en Fietsvierdaagse.

Het had eigenlijk de 33e Fietsvierdaagse moeten heten (want we bestaan al sinds 1988) maar zoals bekend, is de Fietsvierdaagse voor het jaar 2020 niet doorgegaan vanwege de Coronabeperkingen.
Ook het jaar 2021 was wat dat betreft best spannend, zouden we het door kunnen laten gaan of niet. Ondanks de commotie bij de afkondiging door de regering om alle “evenementen” voor een bepaalde tijd te stoppen, vonden we bij nadere informatie toch een mogelijkheid om de Fietsvierdaagse wel te kunnen organiseren (we zijn een sportevenement in de buitenlucht) maar toch kregen we veel telefoontjes en mailtjes van verontruste deelnemers of alles echt wel door kon gaan.
Dit heeft zondermeer een belangrijke impact gehad op de inschrijving van het aantal deelnemers, toen ook de weersvoorspellingen zeer somber waren voor de week waarin we zouden fietsen, hielden we ons hart vast. De start was met ca 500 deelnemers qua aantal wat aan de magere kant, gelukkig konden we de dagen erna meer deelnemers noteren met als laatste dag zelfs meer dan 665.
Dat het weer niet echt mee wilde werken heeft gelukkig vele fietsers er niet van weerhouden om de vaak prachtige routes te fietsen, ook het aantal pechgevallen viel reusachtig mee en het weer liet zich plaatselijk zelfs van de goede kant zien, kortom het viel wat dat betreft uiteindelijk toch nog mee.
Bij terugkomst van de fietsers was er ook dit keer weer veel lof voor de goede organisatie en de meer dan prachtige routes door het liefelijke landschap van Zeeland. Bekijk vooral de foto’s op onze website. Het was dit keer niet verplicht te stempelen, de mogelijkheid was er wel en daar hebben toch veel fietsers gebruik van gemaakt. Ook het aantal rustpunten in de route oogsten veel lof v.w.b. de gezelligheid en de verkrijgbaarheid van de consumpties. Er was zelfs dit keer een verrassingspost waar veel plaatselijke lekkernijen verkrijgbaar waren. Deelnemers die drie of vier dagen de routes gereden hebben kregen een medaille. Wat vooral veel complimentjes heeft geoogst was dat alle deelnemers die 3 of 4 dagen meefietsten een ijsje cadeau kregen. Ook de goede doelen zoals Suriname MAF(opbrengst ruim 498 Euro )en Kika (opbrengst 458 euro)en de Zonnebloem heeft ruim 500 euro aan loten verkocht konden dus op ruime belangstelling van de fietsers rekenen.
Alle vrijwilligers van de Fietsvierdaagse hebben ook genoten van de enthousiaste fietsers en staan wederom te “trappelen” om de tour in 2022 weer te organiseren. Deze is van 26 juli tot en met 29 juli 2022
Tot ziens !!