29e Internationale Zeeuwse Fietsvierdaagse 2017

Dit jaar vond de Zeeuwse Fietsvierdaagse plaats van dinsdag 25 t/m vrijdag 28 juli 2017.  Het was de 29e editie. De voorbereidingen voor het start en finish gebeuren vonden al op vrijdag en maandag daarvoor plaats. De ruimte werd ingericht, vlaggetjes opgehangen en spullen gereed gezet. Maandag kon men ook al inschrijven, waarvan goed gebruik werd gemaakt.

Op dinsdag, de dag van Noord Beveland, stonden de eerste deelnemers al om acht uur te wachten. Om half negen verrichtte wethouder Alssema de start door middel; van het doorknippen van een lint bij de startboog. Daarna kon men vertrekken voor de drie routes van 25, 40 of 60 km. Gespreid over de morgen tot 13 uur vertrokken de deelnemers. Men kreeg een flesje water en appel mee. Rond 11 uur druppelden de eerste finishers al binnen.

Naast de stempelkaart en vlaggetje voor elke deelnemer, kreeg men ook per groep(je) een boekje met informatie en  aanbiedingen van adverteerders mee.

Ook op de andere drie dagen, waarin de routes resp. naar Oost Zuid-Beveland, West Zuid-Beveland en de Zak van Zuid-Beveland gingen, vond hetzelfde ritueel plaats. De deelnemers die drie of vier dagen meededen, kregen na afloop hun welverdiende medaille.

Het weer was over het algemeen redelijk, slechts een enkel buitje viel. Per dag reden er zo’n 800 a 850 mensen mee. In totaal waren er 1144 deelnemers. Men was vol lof over de uitgezette routes. Elk jaar vindt de routecommissie toch weer onbekende weggetjes. Op het start en finishpunt (Omnium in Goes) is het altijd gezellig, draait een achtergrondmuziekje en is een en ander versierd met vlaggetjes.

Op een landkaart konden de deelnemers aangeven waar hun woonadres was. Hieruit bleek dat we een internationaal gezelschap als deelnemers hadden, o.a. Belgen, Duitsers en Engelsen. Zie voor sfeerbeelden de foto’s.

Volgend jaar 2018 vindt de 30e editie plaats van de Zeeuwse Fietsvierdaagse. Het bestuur is van plan om dan nog eens extra uit te pakken voor de deelnemers. Wat, dat is nog een verrassing. Het belooft weer een prachtige vierdaagse te worden met hopelijk een groot aantal deelnemers.