34e Zeeuwse Rijwiel en Toer Vierdaagse

Het zou eigenlijk de 35ste moeten zijn maar vanwege de corona is de toer drie jaar geleden (2020) niet doorgegaan. Volgend jaar hebben we een jubileumjaar de 35e Zeeuwse fietsvierdaagse.

Dit jaar waren de tekenen weer wat  ongunstig door regenachtige voorspellingen en veel regen op de donderdag. De voorbereidingen voor het organiseren van de vierdaagse verliepen zeer vlotjes. 
We begonnen de dinsdag 25 juli  met een bewolkte dag en veel wind en dat viel niet mee, de temperatuur was wel goed om te fietsen op Noord-Beveland. Uiteindelijk zijn er 642 deelnemers van start gegaan. Zij werden wederom geconfronteerd met de prachtige routes die met zorg waren uitgezet. De dag verliep verder prima, met wat kleine incidenten.

Op woensdag 26 juli waren de omstandigheden een stuk gunstiger al was er wel wat wind,  Van start zijn maar liefst 648 deelnemers gegaan en ook deze dag verliep  zonder  incidenten. Daar waar een probleem moest worden op gelost stonden onze EHBO ‘ers de mensen bij en was de pech bus overal paraat waar nodig.

Op donderdag 27 juli was het een hele regenachtige dag op de route West Zuid Beveland. Van start gingen maar 235 fietsers.. Helaas heeft het de hele dag geregend, vandaar het lage aantal starters, wat een strop was voor onze uitbaters op de stempelposten. Helaas hebben wij het weer niet in de hand.

De vierde- en laatste dag 28 juli zijn 630  fietsers aan de tocht begonnen door het mooie gebied de “zak van Zuid-Beveland” en wat een mooi gebied, zijn dijkjes en de niet, of nauwelijks, verkavelde landschappen en mooie doorkijkjes, zeer afwisselend dus en menig Zeeuws hart gaat dan sneller kloppen, maar ook de mensen die voor het eerst dit gebied zien zijn altijd weer onder de indruk van dit landschap en…. ook nu weer mooi weer.

De verrassingspost was bij Peter van Vliet, met helaas geen goed doel omdat er niet aan perssinaasappels was te komen. Wel kreeg elke deelnemer een banaan. Verder was er elke dag een snackkomkommer, mandarijn of nectarine bij de start voor onze deelnemers. V

Ook de organisatie KIKA was enkele dagen aanwezig en heeft door verkoop van poppen, beestjes en poppenkleding een opbrengst mogen ontvangen van 454 euro.

Al met al toch nog een geslaagde fietsvierdaagse. Daar hebben ook wij als organisatie erg van genoten en wij hopen u volgend jaar 2024 (23-07 tot en met 26-07) weer te mogen ontmoeten, dus heel graag tot ziens.

Enkele bijzonderheden tot slot. Vroeger deed de hele straat mee ca 12 man/vrouw nu zijn er nog 2 dames (Vos en Kloosterman) over allebei 85 jaar (die al 34 jaar de Zeeuwse Fietsvierdaagse hebben meegedaan). Onze jongste deelnemer van Rens van 7 jaar die op een klein fietsje mee deed.