30e Internationale Zeeuwse Fietsvierdaagse 2018 weer succesvol verlopen

 

Van 24 t/m 27 juli werd voor de dertigste keer de Zeeuwse Fietsvierdaagse gehouden. De start werd dinsdag verricht door de burgemeester van Goes en een vertegenwoordigster van de Rabobank, die het lint bij de startboog doorknipten. De fietsers konden vervolgens onder de muziek van een draaiorgel vertrekken.

 

Het weer was zonnig en er stond weinig wind; alleen de laatste twee dagen was het erg warm. Desondanks reden er elke dag toch ruim 700-760 deelnemers mee. De deelnemers hebben kennelijk geen nadeel ondervonden van het extreme weer. De EHBO heeft geen enkele keer moeten inspringen.

Men was vol lof over de uitgezette routes, die resp. richting Noord-Beveland, naar het oosten van Zuid-Beveland, het westen van Zuid-Beveland en de Zak van Zuid-Beveland gingen. Er was keuze uit een 25, 40 of 60 km route. Foto’s zijn te zien op de website www.fietsvierdaagsezeeland.nl. (Komen binnenkort op de site).

 

Vanwege het 30 jarig jubileum waren er extra “verrassingsposten” ingericht. De eerste dag kon men op vertoon van de stempelkaart de Tropische Tuin van het Omnium bezoeken, de tweede dag kreeg men op de verrassingspost een beker appelsap, de derde dag een banaan en de vierde dag een minibolus. Ook kreeg men na afloop elke dag een kleinigheid uitgereikt. De deelnemers die drie of vier dagen meereden kregen na afloop een speciaal ontworpen medaille.

 

Ook het nieuwe logo van de Zeeuwse Fietsvierdaagse viel in de smaak. Clienten van het Gors maakten hier vrijdag op bestelling een button van.

 

Al met al reden genoeg om volgend jaar mee te doen aan de dan al 31e Zeeuwse Fietsvierdaagse.