33e Zeeuwse Rijwiel en Toer Vierdaagse

Het zou eigenlijk de 34ste moeten zijn maar vanwege de corona is de toer twee jaar geleden (2020) niet doorgegaan.
Maar nu waren de tekenen weer gunstig en de voorbereidingen voor het organiseren van de vierdaagse verliepen zeer vlotjes. De vorige toer in 2021 heeft v.w.b. de deelname ernstig moeten lijden aan de twijfel van wel- of niet doorgaan en, niet onbelangrijk, de weersvoorspellingen waren toen niet zo gunstig. Deze keer ziet het er veel beter uit.
We begonnen de dinsdag echter met regen en dat viel niet mee, vooral de fietsers van het “eerste uur” werden behoorlijk nat. Maar na 11.00 uur die morgen begon de zon te schijnen en werd het nog een mooie dag. Uiteindelijk zijn er 600 deelnemers van start gegaan. Zij werden wederom geconfronteerd met de prachtige routes die met zorg waren uitgezet. De dag verliep verder prima.
De andere dag waren de omstandigheden een stuk gunstiger al was er wel wat wind, die vooral op de openvlakte behoorlijk pittig was. Van start zijn maar liefst 709 deelnemers gegaan en ook deze dag verliep, op wat pechgevallen na, zonder veel incidenten. Daar waar een probleem moest worden op gelost stonden onze EHBO ‘ers de mensen bij en was de pech bus overal paraat waar nodig.
Dag drie (28-07-2022) route West Zuid Beveland, van start gingen 702 fietsers en ook hier weer tijdens een mooie dag en ach, ook weer een beetje wind maar dat is in Zeeland vaak gebruikelijk toch ?.
De vierde- en laatste dag (29-07-2022) zijn 705 !! fietsers aan de tocht begonnen door het mooie gebied de “zak van Zuid-Beveland” en wat een mooi gebied, zijn dijkjes en de niet, of nauwelijks, verkavelde landschappen en mooie doorkijkjes, zeer afwisselend dus en menig Zeeuws hart gaat dan sneller kloppen, maar ook de mensen die voor het eerst dit gebied zien zijn altijd weer onder de indruk van dit landschap en…. ook nu weer mooi weer.
De verrassingspost was bij Peter van Vliet, met een glas sinaasappelsap en nog veel meer, men kon daar ook een bijdrage doen aan een actie van de SGB (Stichting Gehandicapten Beveland) die opbrengst was maar liefst 1240 Euro, de organisatie van de Fietsvierdaagse heet dit bedrag afgerond tot 1500 euro. Voor dit bedrag kan de stichting een zg. tillift kopen. Ook de organisatie KIKA was enkele dagen aanwezig en heeft door verkoop van poppen, beestjes en poppenkleding een opbrengst mogen ontvangen van 490 euro.
Al met al een geslaagde Tour vierdaagse. Daar hebben ook wij als organisatie erg van genoten en wij hopen u volgend jaar 2023 (25-07 tot en met 28-07) weer te mogen ontmoeten, dus heel graag tot ziens.